'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan CIRENG ala Dapur Fajar Anti Gagal - Husband Chef

Langkah Mudah untuk Menyiapkan CIRENG ala Dapur Fajar Anti Gagal

CIRENG wing Dapur Fajar

Adakah anda sedang mencari idea resepi CIRENG ala Dapur Fajar yang unik?, Resepi CIRENG ala Dapur Fajar, Visa Manjain Lidah, yang ramai kawan-kawan di sekeliling kita tercari-cari kali ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai sudah biasa menggunakan maklumat pada telefon pintar untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi. Baiklah kali ini saya akan kongsikan panduan memasak cara membuat CIRENG atau Dapur Fajar yang super manis dan tidak susah atau senang. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya juga tidak merendah diri dan tidak sedap. Sebenarnya CIRENG atau Dapur Fajar yang manis itu sepatutnya mempunyai rasa dan bau yang boleh membuatkan kita lapar.

Ada beberapa perkara yang CIRENG atau Dapur Fajar boleh rasa lebih sedikit, bermula dari jenis bahan, pemilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat CIRENG atau Dapur Fajar yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda tahu petuanya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang betul. Berikut adalah gambar CIRENG atau Dapur Fajar yang boleh anda jadikan idea.

Di bawah adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk memproses CIRENG atau Dapur Fajar yang telah siap. Anda boleh menyediakan CIRENG atau Dapur Fajar dengan 7 bahan dan 7 langkah pemprosesan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Hai, kali ini saya ingin berkongsi cara menangis. Anda boleh menonton video penuh di Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=AwX6AiDyqHg Enjoy ...

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan CIRENG atau Dapur Fajar:

  1. 300 g tepung ubi kayu
  2. 250 ml ur
  3. 3 ulas bawang putih
  4. 1 helai daun bawang
  5. 1 sudu teh air rebusan ayam
  6. 1 sudu teh garam
  7. 1/2 sudu teh lada tanah

Langkah-langkah untuk CIRENG atau Dapur Fajar

  1. Mula-mula bakar kek, masukkan air dan 2 sudu besar tepung ubi kayu, kacau hingga cair.
  2. Masukkan bawang putih, air rebusan ayam, garam dan lada sulah. Kemudian masak hingga pekat
  3. Ambil mangkuk, tuang baki tepung ubi kayu dan tuangkan sebahagian.
  4. Gaulkan dengan tangan, masukkan bawang besar, uli hingga rata.
  5. Lebihan ubi kayu disalut dengan tepung rendah supaya tidak melekat
  6. Goreng dalam minyak panas, jangan terlalu lama, kemudian boleh jadi terlalu keras
  7. Setelah selesai bolehlah dihidangkan bersama sambal ruzhaka.

Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami tawarkan di sini. Kami berharap penyediaan ringkas CIRENG atau Dapur Fajar di atas dapat membantu anda menyediakan juadah yang lazat untuk keluarga / rakan-rakan anda dan membantu anda menjadi idea dalam bidang masakan. Cubaan yang bagus!

Link copied to clipboard.